NOT: İşletim sisteminizin desteklediği veri yoluna(32 Bit-64 Bit) uygun olan linke tıklayınız. Bilmiyorsanız şu yolu izleyiniz Bilgisayarım => Sağ Tık Özellikler => Sistem başlığı altında "SİSTEM TÜRÜ" (32 Bit yada 64 Bit İşletim Sistemi)
wamp server indirmek için tıklayınız...
Wamp Server Kurulumu
1.adım => İndirdiğiniz Wamp Server iconuna "çift tıklıyoruz" ve "çalıştır" diyoruz.2.adım => Karşımıza çıkan iletişim ekranında "Next" butonuna tıklayarak geçiyoruz.
3.adım => Bu ekranda lisans koşullarını kabul etmemiz isteniyor. Üstteki kutucuğu işaretleyip "Next" butonu ile devam ediyoruz.
4.adım => Karşımıza çıkan bu pencere WampServer'ımızı hangi sürücüye kuracağımızı belirtmemizi istiyor. "C" sürücüsüne kuralım ve "Next" butonuna tıklayıp devam edelim.
5.adım => WampServer iconunu, kurulum tamamlandıktan sonra kolay erişebilmemiz için masaüstüne alalım."Create a Desktop İcon" seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyerek "Next" butonuna tıklayalım.
6.adım => Kuruluma başlamak için "Install" butonuna tıklayabiliriz.
Yükleme ekranı görüntülenecektir.Yükleme işlemi tamamlanana kadar bekleyiniz.
7.adım => Bu ekran WampServer'ın, bilgisayarınızda kurulu olan tarayıcılarınızı(İnternet Explorer-Google Chrome-Mozilla Firefox v.s.) varsayılan olarak kullanmasını isteyip istemediğinizi soruyor. "Hayır" seçeneğini işaretleyip geçelim.
8.adım => Bu ekran, PHP mail atmak ister ise hangi adrese mail atacağını belirtmemizi istiyor. Kendinize ait bir mail adresi yazabilirsiniz. Üst kısım ise; kurulumu localde yapacağımız için "localhost" olarak kalmalıdır."Next" deyip geçiyoruz.
9.adım => "Finish" butonuna tıklayarak kurulumu sonlandırıyoruz.
10.adım => Kurulum tamamlandıktan sonra masaüstümüzün sağ alt köşesine WampServer'ın iconu gelecektir.Kontrol edelim.
11.adım => Sağ alt köşedeki WampServer iconuna sağ tıklayalım. "Language" - "Turkish" seçimlerini yaparak WampServer'ımızı Türkçeleştirelim.
12.adım => Ve son olarak WampServer iconunun üzerinde bir kez sol tıklayarak açılan menüden "Bütün Servisleri Başlat" seçeneğine tıklayalım.
Veee JOOMLA'yı kurabilmemiz için gereken alt yapımız hazır.Artık kuruluma başlayabiliriz.